Home

Van mijn hobby mijn werk maken, ja dat heb ik gedaan!!!

Mijn naam is Helène Ras en ik ben Nordic Walking instructrice,
en aangesloten bij de Stichting Nordic Walking Nederland.
En daardoor ook verbonden aan de INWA.
Van mijn hobby mijn werk gemaakt, ik ben jaren geleden begonnen met het geven van turn- lessen.

In een later tijd stip in aanraking gekomen met Nordic Walking, via Elmakes worden er lessen en wandel uren gegeven. (eerst alleen sportief wandelen)

Na verloop van tijd verslaafd geraakt aan het Nordic Walking.
Hierna ben ik bij een fysiotherapiepraktijk aan de slag gegaan als sportbegeleidster met een reïntegratie programma voor mensen met o.a. whiplash, rug, nek en gewricht klachten, dit is een programma waaronder meer Nordic Walking inzit.

Ook werd er vanuit de praktijk een sportschool gestart waar men kan sporten onder begeleiding van fysiotherapeuten en 1 sportinstructrice.(ik!)

Waarom Nordic Walking??

Gezondheidsaspecten van Nordic Walking

Door het gebruik van de wandelpoles is er zo’n 40% minder belasting op knie en heupgewrichten, wat een enorm voordeel blijkt te zijn bij mensen die klachten aan een van deze gewrichten hebben als gevolg ban bijvoorbeeld artrose of artritis

(‘slijtage’) of overgewicht.|

Door deze wandeltechniek worden bij de juiste uitvoering 92% van de totale spieren gebruikt. Doordat er veel spieren actief zijn gaat de hartslag omhoog tot een niveau waarop de conditie optimaal getraind wordt.

Nordic Walking verbruikt ongeveer 400 calorieën per uur, normaal verbruikt u ongeveer 280 calorieën per uur en is daarmee een ideaal manier om gewicht te verliezen.

Het geeft meer stabiliteit waardoor de kans op blessures klein is.
Het verbetert de houding en zorgt voor meer energie

Door de actieve inzet van de spieren van rug, nek en schouders is toename van de beweeglijkheid in de gewrichten van de rug, nek en schouders waardoor eventuele spanning en pijnklachten in deze afnemen.

Het verbetert de spierkracht en het spieruithoudingsvermogen van buikspieren rugspieren borstspieren armspieren en beenspieren.

Regelmatig Nordic Walking als fitness voor volwassenen verbetert het uithoudingsvermogen, maar geeft tevens positieve veranderingen in het bloedbeeld en lichaamssamenstelling. Cholesterol vermindert het percentage lichaamsvet neemt af en de spiermassa neemt toe.

Bovendien heeft het een positief effect op bloeddruk, botdichtheid gezondheid en vermindert het de kans op het ontwikkelen van diabetes Nordic Walking blijkt ook zeer geschikt voor mensen met hart- en vaataandoeningen en problemen aan de luchtwegen. Regelmatig bewegen versterkt  uw immuunsysteem
Investeer in uzelf, doe aan Nordic Walking

Helene Ras

Neem ook eens een kijkje op de Nordic Walking IJmuiden site voor een opfriscursus?